top of page

DOCENTEN

Slagwerkschool Leeuwarden is een dynamische slagwerkschool waar gekwalificeerde docenten les geven in verschillende stijlen. Van jazz tot heavy metal van pop tot latin in op maat gemaakte lesprogramma’s die jou als drummer/slagwerker zullen inspireren om verder te groeien.

me_edited.jpg
Mark van der Werf

 

MARK VAN DER WERF ~geboren 1980 te Sneek~ begon op 11 jarige leeftijd met het bespelen van de drums.

In 2001 werd Mark aangenomen op het Conservatorium Alkmaar. Hier kreeg hij hoofdvakles drums van Mark Eshuis en tevens het bijvak klassiek slagwerk van Bob Martens, en in 2009 tm 2010 heeft hij gestudeerd bij Juan van Emmerloot aan Codarts Rotterdam.

 

In 2020 heeft Mark gestudeerd bij Chad Wackerman drummer van o.a Frank Zappa, Allan Holdsworth, James Taylor, Barbara Streisand.

Tijdens de periode 2001/2005 speelde Mark in diverse Jazz/Pop/Rock en Fusion ensembles van o.a. Joel Groenewold, Fred Berkemeier, Mike Booth en Lex van Wel.

Ook werden er lessen gevolgd aan het Conservatorium van Amsterdam, (Summer Jazz Workshop) hier kreeg Mark les van o.a. Lucas van Merwijk, Yaniv Nachum en Justin DiCioccio (Manhattan School of Music).

Mark heeft samengewerkt met Rik Elings, arrangeur voor het Metropole Orkest, Koninklijke Luchtmacht Kapel en tevens docent aan de Academie Voor Lichte Muziek (AVLM) te Lelystad, wat een professionele deeltijd opleiding is voor zangers en zangeressen.

In 2003 was Mark een van de slagwerkinstructeurs die ter gelegenheid van het 750 jaar bestaan van de stad Alkmaar het slagwerkspektakel “Slag in de Rondte” begeleide waar tevens een wereldrecord mee gevestigd is.

In 2004/2005 is Mark zich gaan specialiseren op het gebied van jaren 70 ProgRock/Fusion. Op zijn eindexamen werden stukken gespeeld van grootheden en persoonlijke helden zoals Emerson, Lake & Palmer en Bill Bruford.

Na te zijn afgestudeerd met een 8, is Mark aangesteld als docent aan Slagwerkschool Leeuwarden en SKVC Toonbeeld te Castricum. Daarnaast speelt Mark in de 70’s tribute rockband "NBR - a tribute to 70's Rock", Progrockband SOTE (Songs of the Exile) en is hij actief als sessiedrummer. Voor meer informatie over Mark, neem een kijkje op www.markvanderwerf.com

Dick Hondema

 

Hallo!

 

Mijn naam is Dick Hondema en ik verzorg de drumlessen bij Slagwerkschool Leeuwarden.

 

Op mijn 10de begonnen met muziek maken en nu, bijna 50 jaar later, nog steeds aan het muziek maken. Oftewel: een prachtige hobby voor het leven.

Begonnen bij de drumband van de Stedelijke Muziekvereniging in Harlingen. Daarna de grote stap gemaakt naar Drum- en Showfanfare Advendo in Sneek die behoren bij de top van Nederland. Ik ben mede oprichter van de slagwerkgroep Afslag Sneek.

Bij diverse muziekverenigingen slagwerklessen gegeven en in diverse settings een workshop djembee.

Op dit moment ben ik bandleider van de coverband Mix’d en speel ik bassdrum bij de hoge school trommelgroep Traditional Collective. Daarnaast verzorg ik de drumlessen bij de Popskoalle in Bolsward.

Tenslotte ben ik bestuurslid/ coordinator werkgroep muziek van Stichting BOP in Bolsward. Deze stichting heeft als doel om een podium te bieden voor de beginnende muzikant. Dit doen we door de volgende evenementen te organiseren: Bolsward Live!, ParkBOP en The Battle of the Bands.

 

Ik hoop je te begroeten bij Slagwerkschool Leeuwarden en misschien is dat het begin van een prachtige hobby voor het leven!

bottom of page